2024. április 25. - Márk

Sztrájktörő Volán?

Konfliktust eredményez, ha Volán-buszok közlekednek az esetleges pénteki egész napos BKV-sztrájk alatt - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője hétfőn az MTI-vel.
2008. április 14. hétfő 12:35 - Hírextra
A szóvivő azzal kapcsolatban, miszerint a főváros vezetése tárgyalásokat kezdeményez a Volán társaságokkal, hogy a pénteki BKV-sztrájk idején a társaság fő vonalain biztosítani lehessen a tömegközlekedést, elmondta: "nem szerencsés gesztus, amelyből az látszik, hogy a menedzsment nem a megállapodásra törekszik."

Ez egy költséges megoldás arra, hogy a sztrájkot megtörjék, "ebből konfliktus lesz" - jelentette ki Nemes Gábor, hozzátéve, hogy ez elhúzódó tárgyalásokat eredményezhet.
A MÁV-sztrájkok idején a vasúttársaság is a Volán-járatokkal próbálta kiváltani a munkabeszüntetés miatt nem üzemelő főbb vonalakat, a busz-társaságok általában elfogadják a vonatjegyeket a sztrájk ideje alatt.

A BKV-szakszervezetek április 18-ra hirdettek egész napos munkabeszüntetést. A szakaszervezetek azt követelik a vezetőségtől, hogy vonja vissza a járatritkítási tervezetet és készítsenek egy újat a szakszervezetek bevonásával, vonják vissza a kilátásba helyezett csoportos létszámleépítést, javítsák a munkakörülményeket, továbbá, hogy a cég menedzsmentje vonja be az érdekképviseleteket a döntést előkészítő folyamatokba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását