2024. április 19. - Emma

Erősödőben az intolerancia

A rendpárti közvélemény jelentős része akár a melegek jogait is korlátozná, hogy elkerülhetőek legyenek a múlt hét végihez hasonló csetepaték - ez áll a Medián a Népszabadság megbízásából készített felmérésében.
2008. július 12. szombat 09:57 - Hírextra

A napilap szombati számában közétett felmérésből kiderül: a közvélemény leginkább a melegtüntetés ellen tiltakozó radikális csoportokat tartja felelősnek a múlt hét végi atrocitásokért, de megkérdezettek többsége felelősnek tartja a felvonulókat is. Egy másik kérdésre válaszolva pedig a kétharmaduk értett egyet azzal, hogy "a melegeknek nem kellett volna felvonulniuk, mert ezzel provokálták az ellentüntetőket".

A cikkben olvasható az is, hogy az intolerancia erősödése mögött a társadalom rend iránti igénye húzódik meg. A megkérdezettek 72 százaléka úgy érzi, az elmúlt időszakban erősödött a szélsőséges nézetek megjelenése, és 83 százalék támogatná, hogy a jogszabályok a jelenleginél szigorúbb fellépést engedélyezzenek a szélsőséges csoportok ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását