2024. május 14. - Bonifác

OGY: bizonytalan a jövő heti napirend

A Jobbik-frakció döntésétől függ, hogy jövő héten miként alakul az Országgyűlés munkarendje: ha az ellenzéki frakció támogatja a kormányoldal által kezdeményezett házszabálytól eltéréseket, akkor csak hétfőn tart szavazásokat a Ház.
2010. november 25. csütörtök 13:00 - HírExtra
Ha viszont elutasítja a Fidesz kérését, akkor szerdán is szavazhatnak a képviselők. Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság csütörtöki ülése után elmondta, a Fidesz két törvényjavaslat kapcsán is házszabálytól való eltérést kezdeményezett: a kormánypárt azt szeretné, ha az egyszerűsített foglalkoztatásról, illetve a földgáz biztonsági készletezéséről szóló előterjesztések vitája és zárószavazása is hétfőn lenne.

Ezt az indítványt az MSZP és az LMP elutasította, a Jobbik pedig azt jelezte, még csütörtökön kialakítja álláspontját. Ha meglesz a házszabálytól való eltéréshez szükséges többség, akkor a jövő héten egy, háromnapos ülést tartanak, ha nem kapja meg a kormányoldali kezdeményezés a szükséges támogatást, akkor egy kétnapos és egy egynapos ülést tartanak.

A házbizottság tanácskozásán a kormány bejelentette: kéri, hogy a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával kapcsolatos egyes törvénymódosításokról szóló javaslat vitáját jövő héten kezdje el a Ház.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását