2024. május 14. - Bonifác

Sokba kerül a reptéri káosz

Veszélyezteti London fejlődését a Heathrow repülőtér 5-ös termináljának káoszba fulladt megnyitása a fővárosért és a 2012-es olimpia előkészítéséért felelős miniszter szerint.
2008. április 14. hétfő 17:15 - Hírextra
Tessa Jowell szerint az ultramodern utascsarnok csomagelosztó rendszerének összeomlása jelentős károkat okozott Londonnak. "Csak remélni lehet, hogy az emberek idővel elfelejtik a katasztrofálisra sikerült első néhány hetet" - mondta Jowell a The Financial Times című gazdasági napilapnak adott interjúban.

"A globális piacok könyörtelenek, a cégek pedig, amelyeket szeretnénk Londonba csábítani a világ minden részéről, felettébb mobilisak. Ha egy üzletember azt látja, hogy csak bosszúság és kellemetlenség vár rá a repülőtéren, akkor nem ide fog jönni" - mondta a miniszter. Heathrow ezért "gazdasági kockázatot jelent London számára." Jowell szerint a lemondott üzleti utak miatt meghiúsult szerződésekért a BAA, a repülőteret üzemeltető magáncég tartozik felelősséggel.

A British Airways (BA) kizárólagos használatában lévő terminál 4,3 milliárd fontos (1500 milliárd forint) beruházással hat év alatt március végére készült el. A forgalom szinte a nyitás pillanatában összeomlott a súlyos technikai és munkaszervezési problémák miatt. Csak az első héten majdnem ötszáz járatot kellett törölni, elkavarodott több mint 20 ezer csomag, a BA pedig 16 millió font (5,6 milliárd forint) veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását