2024. április 27. - Zita

Nyert a Fidesz jelöltje

Pálosi László, a Fidesz-MPSZ jelöltje nyerte el a balkányi időközi önkormányzati választáson a nyírségi kisváros polgármesteri tisztségét, miután 82 szavazatkülönbséggel megelőzte Marjánné Rinyu Ilonát, az MSZP és az Összefogás Balkányért Egyesület közös
2008. április 14. hétfő 10:39 - Hírextra

A távirati iroda Budai Gyula, a Fidesz nagykállói választókerületi elnökének információja alapján számolt be az előzetes eredményről, mert a település jegyzőjének akkori közlése szerint a helyi választási bizottság a jegyzőkönyvek beérkezése és értékelése után csak hétfőn szándékozott információt adni a szavazásról.

A balkányi önkormányzat honlapján végül is megjelentetett bizottsági adatok szerint Pálosi László 1570, míg az eddigi polgármester, Marjánné Rinyu Ilona 1488 szavazatot kapott.

A választáson, amelyet azért írtak ki, mert a település önkormányzati közgyűlése januárban feloszlatta önmagát, a szavazásra jogosult 5147 helyi lakos közül 3107 adta le voksát, így a részvétel 60,36 százalékos volt.

A két polgármester-jelölt egyébként a 2006-os önkormányzati választáson is egymással szemben indult a tisztség megszerzéséért, akkor a mostani fideszes győztest az MSZP jelöltje előzte meg, 22 vokssal.

A balkányiak vasárnap megválasztották a tizenhárom tagú közgyűlést is, amelybe a Fidesz-MSZP jelöltjei közül kettő, a Fidesz, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) közös jelöltjei közül egy, az önálló MAGOSZ indulók közül szintén egy került be. Az MSZP és az Összefogás Balkányért Egyesület közös jelöltjei közül hárman, az egyesület önálló indulói közül ketten lettek közgyűlési tagok a szavazatok alapján. Továbbá bejutott a közgyűlési tagok közé négy független jelölt is.

Ismét tagja lett a közgyűlésnek Demendi László, az MSZP országgyűlési képviselője is, aki a párt és az Összefogás Balkányért Egyesület színeiben indult a vasárnapi választáson.

Az előzetes eredmény elleni csütörtökig lehet jogorvoslati kérelmet benyújtani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását