2024. április 19. - Emma

Még hétfőn megtörténhet az átutalás

Az olimpiai felkészüléshez szükséges állami források, kiegészülve az extra plusz támogatással, már az év elején megjelentek a szövetségek számláján, és a szükséges igazolások megérkezésével a további átutalás még hétfőn megtörténhet.
2008. április 14. hétfő 17:48 - Hírextra
Ezt hétfői közleményében rögzítette Bajnai Gordon, a sportot felügyelő önkormányzati és területfejlesztési miniszter. Az MTI-hez eljuttatott dokumentum szerint 2008-ban az olimpiai felkészülésre minden, a Magyar Olimpiai Bizottság és az érintett sportági szakszövetségek által kért forint (1,8 milliárd) rendelkezésre áll, sőt a sportszakállamtitkár által szervezett őszi, miniszterelnöki találkozó óta a speciális technikai igények kielégítésére, valamint a sportorvosi háttér biztosítására további extra 660 millió forint költhető el.

Annak érdekében, hogy a felkészülésben érintett szövetségek munkája folyamatos legyen, az olimpiai felkészülésre szánt összegből 980 millió, valamint a plusz támogatásból 300 millió forint még a 2007. évi általános tartalék terhére a tavalyi év végén, illetve ez év elején átutalásra is került, sőt a 2008. évi működési támogatásnak körülbelül egy negyede is előlegként az év első negyedében eljutott a szövetségekhez. Így a 2008. évi felkészülésre vonatkozó állami támogatások 58,5 százaléka az év elején a szövetségek számláján volt - szögezte le a tárca vezetője.

A támogatási rendelet aláírását követően köthették meg a szerződést a MOB-bal és a Magyar Paralimpiai Bizottsággal (MPB) az augusztusban, illetve szeptemberben megrendezésre kerülő olimpián, illetve paralimpián való részvétel költségeinek fedezetére (430 plusz 70 millió forint), valamint a Wesselényi Sportközalapítvánnyal - az olimpiára kvalifikált versenyzők számára jelentősen (60 millió forinttal) megemelt - Gerevich-ösztöndíj továbbítására.

"A szervezetektől - az MPB kivételével - mára megérkeztek a kifizetéshez szükséges igazolások is, így az átutalás ma megtörténhet. A Magyar Paralimpiai Bizottság esetében azonban az átutalás csak akkor történhet meg, ha a bizottság a tavalyi támogatásokkal elszámol és azt a tárca elfogadja" - olvasható a miniszter közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását