2024. április 29. - Péter

MDF: Megszavazzák is, meg nem is

A Magyar Demokrata Fórum az adatvédelmi biztosi posztra jelölt Tóth Gábor Attilát támogatja, a jövő nemzedékek ombudsmanjelöltjét Bogdányiné Mészáros Ágnest azonban nem - mondta Herényi Károly, a Magyar Demokrata Fórum frakcióvezetője az MTI-nek hétfőn, m
2008. április 14. hétfő 13:35 - Hírextra
Az MDF, a jövő nemzedékek ombudsmani posztjára jelölt Bogdányiné Mészáros Ágnest, a bizottsági meghallgatása alapján nem támogatja a parlamenti szavazáson - fogalmazott az ellenzéki politikus.
Sólyom László köztársasági elnök március 14-én Bogdányiné Mészáros Ágnes jogászt jelölte a jövő nemzedékek ombudsmanjának, Tóth Gábor Attila jogászt pedig adatvédelmi biztosnak, és ahogyan eddig, ezúttal sem egyeztetett a pártokkal a jelöltekről.

Hétfő délután immár harmadszor szavaz a köztársasági elnök ombudsmanjelöltjeiről a parlament.
Az államfő biztosjelöltjeit eddig két alkalommal utasította el a Ház. Először tavaly decemberben Nagy Boldizsárt és Péterfalvi Attilát szavazta le a parlament, idén február 25-én pedig Fülöp Sándort nem választották meg a jövő nemzedékek ombudsmanjának, Zombor Ferencet pedig adatvédelmi biztosnak.

Az országgyűlési biztosokat a köztársasági elnök jelölése alapján az Országgyűlés választja kétharmados többséggel, hatéves időtartamra.

Sólyom László a február 25-iki parlamenti szavazás után három nappal találkozott a frakcióvezetőkkel, akikkel közölte: a jövőben sem változtat az ombudsmanok jelölési eljárásán és nem kíván a pártokkal előzetesen egyeztetni a kérdésről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását