2024. május 3. - Tímea, Irma

Jogászok a Lipótért

Újraélesztené az SZDSZ vezényelte egészségügyi reform részeként halálra ítélt lipótmezői pszichiátriai ellátást a Civil Jogász Bizottság (CJB) - írja a Magyar Nemzet. Szöőr Anna jogász, pszichológus, a bizottság tagja lapunknak elmondta: megvizsgálják, mi
2008. április 14. hétfő 08:27 - Hírextra
A CJB úgy ítéli meg: a pszichiátriai ellátást nem leépíteni, hanem fejleszteni kell. Azután, hogy a kormány tavaly megszüntette az egymillió ember ellátására hivatott Lipótmező működését, sok elme- és idegbeteg került méltatlan körülmények közé. CJB-hez érkező jelzések szerint számosan erdőben, barlangokban laknak, vagy az utcára kényszerültek. Többen öngyilkosságot követtek el. Mások felkeresték ugyan az Országos Pszichiátria és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárása után részükre kijelölt új gyógyító intézményeket, ám az ellátás nem megfelelő. Hatalmas betegtömeg zúdult ugyanis némelyik intézményre. A koordináció hiányzik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását