2024. május 5. - Györgyi

Fejlesztések a klinikákon

A betegek komfortérzetét javító, az ellátás színvonalát emelő fejlesztések fejeződtek be több szegedi klinikán - közölte Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora. Az egyetem, amely 2007 októbere óta működteti az integrált szegedi betegellátó
2008. április 14. hétfő 16:54 - Hírextra
A felsőoktatási intézmény hamarosan további fejlesztések érdekében nyújt be pályázatot, mivel a már meglévő 400 ágyas klinika felújításával és egy 255 ágyas tömb építésével új egészségügyi központot kívánnak kialakítani - tudatta a rektor.

Kovács Iván, az SZTE klinikai központjának stratégiai igazgatója elmondta, hogy 2007 tavaszán, a kórházi struktúraátalakítás során több fekvőbeteg-ellátó osztály szűnt meg Hódmezővásárhelyen, Makón és Szentesen. Ennek következtében a szemészeti, a fül-orr-gégészeti, a traumatológiai és a bőrgyógyászati klinikákra többletfeladatok hárulnak, a március végére befejeződött fejlesztések ezek színvonalas ellátását segítik.

A legnagyobb - mintegy 100 millió forintos - beruházást a traumatológiai klinikán hajtották végre, elkészült a műtő és a szintén életmentő beavatkozások végrehajtására szolgáló súlyossérült-ellátó steril klimatizálása, s több olyan műszert vásároltak, amely a jelentősen megnövekedett betegforgalom kezeléséhez szükséges.

A szemészeti és a bőrgyógyászati klinikán többek között olyan egységeket alakítottak ki, amelyek lehetővé teszik a nappali ellátást, a fül-orr-gégészeten a műszerek beszerzése mellett beépítették a tetőteret, a Fogorvostudományi Karon pedig a szájsebészeti műtétekhez szükséges infrastruktúrát javították - mondták a beruházásokról az érintett egységek vezetői.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását