2024. március 29. - Auguszta

Átadták a hullámtörők díját

Baltasar Kormakur Vérvonal című filmje kapta a 15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 10 ezer euró értékű fődíját, a Hullámtörők-díját a vasárnapi díjátadó ünnepségen. A zsűri indoklása szerint az izlandi bűnügyi történet különleges karaktereket vonultat fe
2008. április 14. hétfő 06:49 - Hírextra
Egyszerre ad valós és ironikus képet a mai Izlandi világról - fűzték hozzá.

A közönségszavazatok alapján a 15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál legnépszerűbb filmje 4,78-as átlaggal Dean DeBlois zenés filmje, a Sigur Ros: Heima lett.

Az Országos Diákzsűri fődíjával Ole Bornedal Csak egy szerelmesfilm című rendezését jutalmazták. A diákzsűri szerint az alkotás a különböző műfaji kliséket kreatívan rendezi összhangba, továbbá meglepő és ironikus filmnyelvi megoldásokat tartalmaz.

A 15. Titanic Filmfesztivál 11 napja alatt négy helyszínen - az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgó Művészmoziban, a Toldi és a Vörösmarty moziban - kilenc szekcióban 65 merész témaválasztású, független produkciót mutattak be.

A Hullámtörők-díjért nyolc film versenyzett, a tízezer eurós fődíj sorsáról nemzetközi zsűri döntött. A testület tagjai Grainne Humphreys, a Jameson Dublin Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Marek Dobes cseh film- és televíziós rendező, forgatókönyvíró, valamint Mundruczó Kornél, színész, filmrendező voltak.

A seregszemlét az idei, Salt Lake City-ben tartott Sundance Filmfesztivál nyitófilmje, Martin McDonagh Erőszakik című krimi-vígjátékának vetítése zárta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását