2024. április 20. - Tivadar

Nyíregyháza-Diósgyőr: Harmadik félidő sebesülésekkel

Hét személyt állított elő a rendőrség a Nyíregyháza-Diósgyőr NB I-es labdarugó-mérkőzésen történt rendbontások miatt, amelyben két szurkoló súlyosan, az intézkedő rendőrök közül szinten ketten pedig könnyebben megsérültek - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bere
2008. április 13. vasárnap 12:16 - Hírextra
A két súlyosan sérült szurkolót kórházba szállították a szombati meccsről, s azt a nyomozók most tisztázzák, hogy milyen körülmények között szerezték sebeiket - mondta Fülöp Gergely.

A főhadnagy tájékoztatása szerint a könnyebben sérült rendőrök a randalírozók megfékezése közben szerezték sebeiket.

A szóvivő elmondta, hogy az előállítottak közül egy petárdát hajigáló szurkolót gyorsított eljárásban 50 ezer forint pénzbüntetéssel sújtottak. A többieket, akik a stadionban törtek, zúztak, verekedtek és a rendőröket hajigálták, garázdaság miatt szabálysértési őrizetbe vették.

Fülöp Gergely tájékoztatása szerint a jelentős rendőri biztosítás mellett zajlott szombat esti mérkőzés végezetével a vendégszurkoló táborból mintegy 150-200 személy támadólag indult a kordonnál rájuk vigyázó 22 rendőr felé. Mivel agresszív magatartásukat többszöri felszólításra sem hagyták abba, a rendőrök saját testi épségük védelmében kénytelenek voltak gázsprayt és gumibotot használni - tette hozzá.

Megjegyezte még, hogy a stadionban ezen kívül is több esetben volt szükség kényszerítőeszközök használatára a dühöngőkkel szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását