2023. október 4. - Ferenc

Kövérek az orosz tisztek

Az orosz hadsereg tisztjeinek és főtisztjeinek több mint 30 százaléka túlsúlyos, és a februárban miniszteri rendeletre megkezdett testnevelési vizsgákon mintegy 20 százalék teljesítménye nem érte el a közepes osztályzatot sem.
2008. április 13. vasárnap 14:20 - Hírextra
Anatolij Szergyukov védelmi miniszter a vizsgák elrendelésekor igen eltökélten nyilatkozott: kilátásba helyezte, hogy szigorú büntetésben részesülnek azok, akik nincsenek formában, akár leszerelésükre is sor kerülhet. Kiderült azonban, hogy a miniszter szándékainak megvalósítása esetén a főtiszti kar háromnegyedét nyugállományba kellene helyezni, ugyanis éppen a tábornokok fizikai erőnléte hagy a legtöbb kívánnivalót maga után.

Ezért aztán a védelmi minisztériumban új sportnevelési módszereket dolgoznak ki, s ezek megvalósításához most edzőtermeket, pályákat, uszodákat építenek és sportszereket vásárolnak, s az infrastruktúra javítása nyomán aztán lényegesen megszigorítják az eddigi követelményeket.
Alekszandr Kolmakov ezt azzal indokolta, hogy a katonák fizikai erőnléte jelentős hatással van az egységek harcképességére, de bele kell férni a hamarosan bevezetendő új egyenruhákba is, amelyeket Valentyin Judaskin, az egyik legsikeresebb, külföldön is igen elismert divattervező alkotott meg.

A probléma egyébként legkevésbé sem új keletű az orosz hadseregben: már Borisz Jelcin és Vlagyimir Putyin elnök is foglalkozott vele, s Szergej Ivanov akkori védelmi miniszter direktívát adott ki. Most Anatolij Szergyukov próbál megoldást találni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását