2024. április 26. - Ervin

Ausztrália legjobb rajnai rizlingje

Német bor nyerte el idén a világ legjobb rizlingje címet Ausztrália egyik legjelentősebb borversenyén, maga mögé utasítva az ausztrál címvárományost. "Sima és rendkívül elegáns, kellemes zamatú bor.
2007. október 25. csütörtök 13:07 - Hírextra
"Sima és rendkívül elegáns, kellemes zamatú bor. Öt perccel később is érzi az ízét az ember" - méltatta a "Weingut Juliusspital Iphofer Julius-Echterberg Riesling Beerenauslese" néven jegyzett győztest Ken Helm, a múlt héten lezajlott 2007-es canberrai nemzetközi rizlingverseny elnöke.

Az aranyérmes portéka, a Frankfurttól keletre fekvő, jellegzetes, lapos hasas (ún. Blocksbeutels) palackjairól híres frank régió 2006-os rizlingje egy 2002-es orlandói nedűt előzött meg, amely az ausztrál St. Helga Eden Valley pincészetéből származik.

A 489 indulót számláló versenyben a dél-afrikai borok közül a 2006-os késői szüretelésű Paul Cluver Noble találtatott a legjobbnak, míg az amerikai mezőnyből a 2005-ös Chateau Ste Michelle késői szüretelésű fehér rizling emelkedett ki. Az új-zélandi 2006-os Allan Scott Marlborough rizling a kivi borok között vívta ki az elismerést.

Az ausztrál szőlő- és bortermelést az utóbbi évszázad legsúlyosabb aszálya sújtja, a szakértők szerint a szokásos 1,9 millió tonnás szüret akár 800-1,3 millió tonnára is visszaeshet. A helyi tudósok szerint a globális felmelegedés néhány szőlőfajta eltűnéséhez is vezethet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását