2024. április 25. - Márk

Nyírkátán demonstrál a Magyar Gárda

Délután két órától tart figyelemfelkeltő demonstrációt Nyírkátán a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg, de mivel ugyanott a helyi cigányok is ellendemonstrációt szerveztek, a településre jelentős számú rendőri erőt is irányítottak - értesült a HavariaPress.
2008. április 12. szombat 15:51 - Hírextra

A gárdisták az egy kilométeres, bejelentett vonulásos tüntetéssel a vidéki lakosságot fenyegető közbiztonsági problémákra kívánják felhívni a figyelmet. A helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője válaszul arra kérte a településen élő romákat, hogy menjenek el a felvonulásra, amihez a környező falvakból is többen csatlakozhatnak.

A demonstráció előzménye az, hogy kedden délután több tucatnyi helybéli támadott rá egy autó két utasára, akiket kis híján meglincseltek, mert egy három éves kisfiú féktávolságon belül a vétlen jármű elé futott.

A balesetben a szülei által őrizetlenül hagyott gyerek súlyos sérüléseket szenvedett, a szülők és hozzátartozók mégis az autóst tették felelőssé a történtekért: odarohantak a kocsihoz, betörték a szélvédőjét, és megverték a vezetőt, illetve utasát. A verekedők ellen, akik már beismerő vallomást tettek, csoportos garázdaság, súlyos testi sértés kísérlete és rongálás miatt indítottak eljárást.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását