2024. április 28. - Valéria

Magától parkoló autó

A Bosch budapesti fejlesztési központjában fejlesztik azt a parkolás-segítő rendszert, amelynek segítségével a vezetőnek csak a pedálokat és a váltót kell kezelnie, a kormányt "az autó saját maga tekeri" - mondta Henk Becker, a Bosch budapesti fejlesztési
2008. április 12. szombat 10:34 - Hírextra

A rendszer - miközben a gépjármű elhalad a parkoló autók mellett - kiválasztja a megfelelő méretű helyet, majd kiszámítja, hogy a manőverhez milyen kormánymozdulatok kellenek, végül beparkolja az autót. A gépjármű vezetőjének természetesen bármikor lehetősége van beavatkozni a parkolás folyamatába.

A parkolást segíti a - már elterjedt - ultrahangos rendszer, amely mind vizuálisan, mind hangjelzéssel tájékoztatja a vezetőt, hogy az autó előtt vagy mögött milyen távolságra vannak akadályok - mondta Henk Becker.

A rendszer megvásárolható külön is, de egyes autógyártók extraként fogják kínálni az új gépjárművekbe.

A Bosch automata kormányzás nélküli kivitelben is kínálja a terméket, ekkor a számítógép csupán tanácsolja a vezetőnek, hogy milyen kormánymozdulatokat tegyen parkolás közben.

A vezérlőegység természetesen kalibrálható a különböző autótípusokhoz, a karosszéria formája vagy a fordulókör függvényében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását