2024. május 19. - Ivó, Milán

Kartonrendőrök figyelnek

A kanadai Vancouverben és környékén kartonrendőröket helyeznek el az utakon, hogy megfékezzék a gyorshajtókat - közölték az észak-amerikai ország hatóságai.
2008. június 7. szombat 17:45 - Hírextra
Életnagyságú, kivágott kartonra ragasztott közlekedési rendőrfotókat helyeznek el a kanadai Vancouverben és a város környékén, hogy megfékezzék a potenciális gyorshajtókat - közölték az észak-amerikai ország hatóságai.A figurák nagyon megtévesztőek. Ez a tesztelésnél igazán bebizonyosodott. "Egy teherautósofőr például megállt a kocsijával, kiszállt és jó ideig beszélt a kartonrendőrnek, mire észbe kapott"- mondta sajtókonferenciáján Ralph Pauw a figurák kihelyezéséért felelős vancouveri rendőrtiszt. Egyelőre nyolc karton-rendőr állítanak fel az utak mentén, hogy a sofőrök azt higgyék, radarozzák őket vagy ha rájönnek a csalásra, akkor legalább gondolják azt, hogy a műrendőr mögött valódi áll.

Az Árnyékműveletnek nevezett rendőrségi akciót azért kezdték el Vancouverben, mert korábban már beváltak az úgynevezett kamu-csalik. Autótolvajokat például csalétek-kocsikkal fogtak el, álkamerákat helyeztek el a rendőrök több helyen, mintha megfigyelés alatt tartanának területeket. Az orvvadászok ellen pedig mű-szarvasokat tettek ki a vadvédelmi hatóságok, hogy ne legyen szükség valódi állatra a tettenérésnél.
Forrás: Híradó.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását