2024. április 28. - Valéria

Sólyom László támogatja a civilek tüntetését

Sólyom László köztársasági elnök támogatja a civilek tüntetését, amelyet a megtámadott XIII. kerületi jegyirodánál tartanak pénteken délután. Az államfő péntek reggel meglátogatta a jegyirodát.
2008. április 11. péntek 11:58 - Hírextra
"Semmi nem igazolhatja a rasszista indíttatású erőszakot és az uszítást. Ezeket én mélységesen elítélem" - fogalmazott Sólyom László újságírók előtt. Az államfő a konkrét ügyről nem beszélt, mivel - mint mondta - nem ismeri a részleteket.

A köztársasági elnök azt mondta, örül annak, hogy a kerület lakossága és a civil társadalom is hasonló véleményen van.

"Örülök neki, hogy ilyen eszközökkel nem politikai pártok, nem hivatalosság, hanem maga a lakosság lép fel, és szintén kifejezi elítélését" - fogalmazott Sólyom László.

Hozzátette: támogatja és üdvözli azt a tüntetést, amelyet a civilek szerveznek. Mint mondta, azért látogatta meg a jegyirodát, hogy szolidaritását fejezze ki.

Sólyom Lászlót reggel fél tízkor Kovács Zoltán, a jegyiroda ügyvezetője fogadta, majd bekísérte az irodába, ahol röviden beszélgettek.

Az újlipótvárosi Hollán Ernő utcai jegyirodában március végén az egyik alkalmazott összetűzésbe került egy vásárlóval, ami után az irodára Molotov-koktélt dobtak. Péntek délutánra - a hétfőihez hasonlóan - tüntetést szervezett több szélsőjobboldali szervezet, amelyre válaszul a civilek is tüntetést tartanak. Az antifasiszta rendezvényen várhatóan Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is jelen lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását