2024. június 17. - Laura, Alida

Az MDF közparkot építtetne

Az MDF továbbra is azt javasolja, hogy közparkot alakítsanak ki a "megbukott" kormányzati negyed helyén, a fővárosi Nyugati pályaudvar és környékén.
2010. március 2. kedd 14:42 - HírExtra
Makay Zsolt, az MDF országos választmányának elnöke ezt azután közölte az MTI-vel, hogy a Népszabadság keddi számában azt írta: tizenöt éves távlatban Európa Házat, Néprajzi Múzeumot, modern magyar művészeti múzeumot építtetne Tarlós István, a Fidesz leendő főpolgármester-jelöltje a fővárosi Nyugati pályaudvar és környékére.

Az MDF üdvözli, hogy a Fidesz szándéka között szerepel a tátongó terület kihasználása, és támogatandó gondolatnak tartja a múzeumi negyed megvalósítását is, de ezt csak azután, hogy az ország gazdasági helyzete stabilizálódott - írta közleményében Makay Zsolt.
Szerinte impozáns tervekkel "tele a budapestiek padlása, ideje lenne a földön járni és emberi léptékű, reális és főleg az életminőséget nagyban javító projektekben közös gondolkodásba kezdeni".

A mindenki előtt nyitott közösségi térként funkcionáló közpark kiépítése nem csupán életminőségi, környezeti, de költségvetési szempontból is előnyösebb lenne - közölte a demokrata fórum országos választmányának elnöke, aki szerint "a hatalmas gépkocsiforgalomban fuldokló belváros számára" a kormányzati negyed üres helyén kialakított közpark hatalmas minőségi változást jelentene.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását