2024. április 30. - Katalin, Kitti

Lamperth Mónika kétnapos párizsi látogatása

Dr. Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter francia partnere, Xavier Bertrand munkaügyi, szociális, családügyi és szolidaritási miniszter meghívására Párizsba látogatott április 10-11-én (csütörtök-péntek), ahol találkozott Christine Boutin lakás
2008. április 11. péntek 15:16 - Hírextra
A kétoldalú miniszteri találkozók fő témája a 2008. második félévi francia EU elnökség programja volt.

Dr. Lamperth Mónika csütörtökön találkozott Xavier Bertrand-nal, akivel a munkaidőről, illetve az Európai Üzemi Tanács létrehozásáról szóló irányelv felülvizsgálatáról tárgyaltak, de szó esett a munkaerő-kölcsönzésről szóló, és az anti-diszkriminációs irányelv tervezetéről is. Tárgyaltak továbbá a Szociálpolitikai Menetrendről, a nemek közötti esélyegyenlőségről (munka és magánélet összeegyeztetése tekintetében), valamint a demográfiai kihívásokról.

Szó esett az Európai Bevándorlási és Menekültügyi Paktum ügyéről is, amelynek kapcsán dr. Lamperth Mónika kifejtette, hatékony migrációs politika nem képzelhető el hatékony integrációs politika nélkül. Az integráció ugyanakkor kétirányú folyamat, ezért figyelmet kell fordítani az európai társadalmak befogadó készségének, nyitottságának fejlesztésére is.

Pénteken Christine Boutin miniszter asszonnyal a szegénység és társadalmi kirekesztődés elleni küzdelem, valamint a romák munkaerőpiaci helyzete került napirendre. Dr. Lamperth Mónika kiemelte, hogy a romák gazdasági, szociális és társadalmi helyzetének javítása össz-európai ügy. Magyarország már hosszabb ideje szorgalmazza a közös európai fellépést az Európai Roma Stratégia elkészítésére, amely a magyar kormány szerint nagyban hozzájárulna a romák életkörülményeinek javításához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását