2024. április 25. - Márk

Halálosan megfenyegették a képviselőt

Halálos fenyegetéseket kapott, ezért családjával a lakásából is el kellett költöznie Szabó György XIII. kerületi fideszes önkormányzati képviselőnek, aki a Hollán Ernő utcában felgyújtott jegyirodánál tartott hétfői ellentüntetést szervezte - írta az Inde
2008. április 11. péntek 13:40 - Hírextra
Szabó György fideszes önkormányzati képviselő telefonon, emailen, levélben kapott fenyegetéseket - olvasható az Indexen. "Nem elsősorban magam miatt, hanem feleségem és három gyermekem miatt döntöttünk úgy, hogy elköltözünk" - nyilatkozta Szabó György. A politikus és családja rendőri védelmet is kapott - közölte a hírportál.

A kerületi fideszes politikus pénteken délelőtt, a Hollán Ernő utca előtti jegyirodánál tartott sajtótájékoztatóján azt kérte a kormányfőtől, ne használja politikai haszonszerzésre, a válságról való figyelemelterelésre a péntek délutánra szervezett demonstrációt.

Péntek délutánra a Tomcat néven ismertté vált Polgár Tamás újabb akciót hirdetett. Az interneten olvasható kezdeményezéséhez több nemzeti radikális szervezet és egy szélsőséges hírportál is csatlakozott.

Szabadai Viktor, az SZDSZ budapesti választmányának elnöke ellendemonstrációt jelentett be a XIII. kerületi rendőrkapitányságon a Hollán Ernő utcai jegyiroda előtti területre.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki magánemberként vesz részt a demonstráción, csütörtökön levélben arra kérte a parlamenti pártok elnökeit, hogy az erkölcsi és politikai támogatáson túl személyes jelenlétükkel is támogassák "az újfasisztákkal szembeni civil kezdeményezést, és ítéljék el egyértelműen a szélsőjobboldali eszméket valló és hirdető szervezeteket és személyeket".
Jelen lesz az SZDSZ vezetéséből Horn Gábor, Pető Iván, Magyar Bálint, valamint Gusztos Péter ügyvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását