2024. április 26. - Ervin

Fizessen, aki félrekefél!

660 ezer forintnak megfelelő bírságot irányoz elő egy kolumbiai törvénytervezet azoknak, akik megcsalják hitvesüket. A tervezetben, amelyet Edgar Espíndola Nino szenátor terjesztett el a bogotái törvényhozásban, nem csupán a törvényes házastársakra vonatk
2008. április 11. péntek 10:55 - Hírextra
A "hűtlenségi záradékot", a feljelentés és a megbírságolás jogával a honatya a házassági szerződés kiegészítésének tekintené. Ugyanakkor a jogszabály arra is lehetőséget adna, hogy a megcsalt személy megbocsásson és eltekintsen a pénzügyi szankciótól.

Espíndola szenátor úgy vélekedik, hogy a hűtlenség nem csupán családjogi, hanem közbiztonsági és közegészségügyi probléma is. Emlékeztet arra, hogy Kolumbiában naponta kilenc nő hal meg olyan nemi betegség következtében, amellyel szabados szexuális életű férfiak fertőzték meg őket.

Az is tény, hogy a dél-amerikai országban a szerelmi indíttatású bűntények 80 százalékát hűtlenség miatt követik el, továbbá a nők elleni bántalmazások 31 százaléka is erre az okra vezethető vissza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását