2024. április 28. - Valéria

Véget ér a menetelés

Hét férfi és öt női cselgáncsozó képviseli a magyar színeket a péntektől vasárnapig tartó lisszaboni 57. Európa-bajnokságon, amely egyben a sportág olimpiai kvalifikációs programjának utolsó állomása.
2008. április 10. csütörtök 10:32 - Hírextra
A "pekingi menetelés" tavaly a belgrádi Eb-vel kezdődött, majd 11 Világkupa-versennyel folytatódott, melyekbe közbeékelődött a szeptemberi riói világbajnokság, ahonnan közvetlenül kvalifikálta magát az első öt helyezett. A brazil metropoliszból a bronzérmes Ungvári Miklós (66 kg), Hadfi Dániel (100), Baczkó Bernadett (57) és Mészáros Anett (70) tért haza kvótával, míg a Vk-viadalokon Csernoviczki Éva (48) és Bor Barna (+100) gyűjtött elegendő pontot az ötkarikás szerepléshez, tehát a 12 magyar fele már biztos olimpiai résztvevőként utazik csütörtökön Portugáliába. Nem lesz ott viszont a férfiak szövetségi kapitánya, Nagysolymosi Sándor, aki megbetegedett.

"A három kvótással szemben természetesen nincs elvárás, persze egy Eb-érem nekik is komoly fegyvertény lenne. Lisszabonban főként a 2005-ben világ- és Európa-bajnok Braun Ákosért izgulhatunk, aki makacs csuklósérülése ellenére egy döntővel még szerezhet kvótát, a fiamnak pedig ugyanezért legalább bronzérmet kellene nyernie. Burján Lászlónak három Vk-versenyre nem sikerült lefogynia, nála nagyobb önfegyelemre lenne szükség, a fiatal Farkas Bálint pedig egyelőre az esélytelenek nyugalmával léphet tatamira" - mondta az MTI-nek Nagysolymosi Sándor, aki autóval akart nekivág a 3400 km-es útna, de ebben vírusos betegsége megakadályozta.
"A riói vb után megfogadtam, hogy többé nem ülök repülőre. Pekingbe pedig vonattal megyek majd augusztusban" - tette hozzá.

Csák József női szakágvezető számára már csak egy kérdőjel maradt az ötkarikás keretben:
"Csernoviczki Éva, Baczkó Bernadett és Mészáros Anett számára ez már csak egy felkészülése torna lesz, Perge Ilona sajnos már egy aranyéremmel se érhetne kvótaközelbe, míg Szabó Brigittának számításaink szerint bronzérmet kellene nyerni az olimpiához."

A lisszaboni Eb-keret:

férfiak:
60 kg: Burján László (UTE)
66 kg: Ungvári Miklós (Kecskeméti JC)
73 kg: Braun Ákos (Paksi Atomerőmű SE)
81 kg: ifj. Nagysolymosi Sándor (Kecskeméti JC)
90 kg: Farkas Bálint (Honvéd-Kipszer)
100 kg: Hadfi Dániel (TFSE-Honvéd-Kipszer)
+100 kg: Bor Barna (Paksi Atomerőmű SE)

nők:
48 kg: Csernoviczki Éva (Tatabánya-Hermann DSE)
52 kg: Perge Ilona (Kecskeméti JC)
57 kg: Baczkó Bernadett (KSI)
63 kg: Szabó Brigitta (Tatabánya-Hermann DSE)
70 kg: Mészáros Anett (Paksi Atomerőmű SE)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását