2024. április 18. - Andrea, Ilma

Vajdasági magyarok képzése a Kaposvári Egyetemen

A határon túli magyarok képzéséről, az együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak csütörtökön a Kaposvári Egyetemen; arról egyeztettek, miként tudna az egyetem bekapcsolódni a vajdasági magyarok képzésébe.
2008. április 10. csütörtök 13:38 - Hírextra
Mátrai Márta (Fidesz) az együttműködést kezdeményező és a mostani találkozót is szorgalmazó országgyűlési képviselő újságíróknak elmondta: az egyetem rektorával közösen, egy éve szervezik a találkozót.

A politikus megítélése szerint a 2000-ben egyetemi rangot szerzett kaposvári kampusz az agrár-, a társadalom-, a természet- és a bölcsésztudományok, valamint a művészeti oktatás terén jelentős eredményeket ért el.

"Az itt megszerzett diploma piacképes nemcsak Kárpát-medencében, nemcsak Európában, hanem a tengerentúlon is" - tette hozzá Mátrai Márta, aki annak a reményének adott hangot, hogy 2009 őszén már a Vajdaságból is lesznek hallgatók a Kaposvári Egyetemen.

Bojan Dimitrijevic, az újvidéki Fabus Egyetem dékánja a leendő együttműködés jelentőségét abban látja, hogy a kapcsolat egy már európai uniós és egy európai uniós tagságra váró országot, Magyarországot és Szerbiát köti össze az egyetemi munka és kutatások terén. Jelentős előrelépés lenne ez, főleg a Fabus Egyetem számára - hangsúlyozta a dékán.

Közölte: mivel a Kaposvári Egyetem és a Fabus Egyetem programja, oktatási struktúrája nagyon hasonló, ezért minden bizonnyal sikeres lesz az együttműködés, amely egyebek mellett lehetőséget biztosít a hallgatók cseréjére is.

Az együttműködésről folytatott megbeszélésen az újvidéki egyetem delegációjának bemutatták a Kaposvári Egyetem jelenlegi oktatási, kutatási és innovációs tevékenységét, vázolták a jövőbeni terveket és azokat az oktatási programokat, amelyeket szívesen felajánlanak a határon túli magyar hallgatóknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását