2024. május 6. - Ivett, Frida

Független szakértőkkel vitázik a Fidesz?

Az MSZP szerint a Fidesznek azokkal a független gazdasági elemzőkkel van vitája, akik kedvező fordulatot várnak a magyar gazdaságban.
2009. augusztus 13. csütörtök 16:38 - HírExtra
Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI-nek azt mondta, a forint erősödése javított a devizahitelesek helyzetén. Hozzátette: az államkötvény-kibocsátás is sikeresen zárult, ez pedig azt jelenti, hogy a befektetők bizalma visszatért Magyarország iránt.

Hozzátette: a Fidesznek nem a kormánnyal van vitája, hanem a független gazdasági elemzőkkel.

Szijjártó Péter, az ellenzéki párt elnöki stábjának vezetője csütörtökön azt mondta, a Fidesz szerint a 2002 óta sorozatosan elhibázott gazdaságpolitika nyomán Magyarország a régió éllovasából "betonbiztos európai sereghajtóvá vált", az MSZP-kormány rossz irányba viszi az országot.

Szijjártó Péter, az ellenzéki párt elnöki stábjának vezetője azzal összefüggésben beszélt erről, hogy csütörtökön kiderült: a bruttó hazai termék (GDP) idén a második negyedévben 7,6 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban; illetve, hogy a Bécsben regionális központtal rendelkező 400 nagyvállalat meggyőződése szerint a régióban Magyarországon a legrosszabbak - "katasztrofálisak" - az üzleti kilátások.

Az MTI által csütörtökön megkérdezett szakértők kedvező fordulatot várnak a második negyedév után a magyar bruttó hazai termék alakulásában, szerintük már a következő negyedévben is kisebb lesz a visszaesés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását