2024. április 26. - Ervin

Navracsics szerint "új műsorhoz új férfi kell"

Minél hamarabb lesznek választások, és áll fel egy új kormány, annál hamarabb lehet megkezdeni a kilábalást a gazdasági válságból - mondta Navracsics Tibor csütörtökön a baranyai megyeszékhelyen újságíróknak.
2008. november 6. csütörtök 21:25 - Hírextra
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője a párt Beszélgetések a jövőről című rendezvénysorozatának pécsi állomásán úgy fogalmazott: abban az esetben ért egyet Gyurcsány Ferencnek a válság másféléves időtartamára vonatkozó előrejelzésével, ha a miniszterelnök ezzel arra gondolt, legkésőbb akkor lesznek választások Magyarországon.

Navracsics Tibor úgy vélte: cselekvőképes kormányra van szükség, amely be tudja indítani a gazdasági növekedést, és képes kezelni a pénzügyi válság hatásait. Ezt minden más európai uniós állam tudja kezelni.

"Ha megnézzük az Európai Uniót, azt láthatjuk, mindenhol növekedési programokat indítanak, egyedül Magyarországon vannak megszorítások" - jegyezte meg. Hozzátette: a Fidesz kormányra kerülése esetén kis- és középvállalkozás-élénkítő programot indítana európai uniós források átcsoportosításával.

Közölte: a jelenlegi 3 százalékról 30-ra növelnék az uniós keretből a kis- és középvállalkozásokra jutó támogatások arányát. A Fidesz által javasolt 5 milliárd euró elkülönítése már érezhető segítség lenne számukra, beindítaná a gazdasági növekedést, lehetővé tenné az adócsökkentést és a munkahelyteremtést, s Magyarország ezzel el tudna indulni a tartós gazdasági növekedés pályáján.

Navracsics Tibor szólt a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa programról is. Véleménye szerint a rendezvénysorozat óriási esélyt jelent a baranyai megyeszékhely az egész ország hírnevének növelésére, így annak sikere pártállástól függetlenül mindenki érdeke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását