2024. április 29. - Péter

Életet ajándékozó kórház

Harmadszor kapta meg az Életet ajándékozó kórház címet a szervátültetésekhez adott donációs tevékenységéért a nyíregyházi gyógyintézet - közölte Bakosné Mikula Edit, a szabolcsi Jósa András Oktató Kórház kommunikációs irodavezetője csütörtökön az MTI-vel.
2008. április 10. csütörtök 12:40 - Hírextra
A kitüntető címmel az Országos Vérellátó Szolgálat szervkoordinációs irodája a legaktívabb donorjelentő kórházak életeket mentő szervfelajánlási munkáját ismeri el évről-évre - tette hozzá.
A tájékoztatásért felelős kórházi vezető elmondta: az intézmény aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályának kollektívája tavaly 50 sikeres szervátültetéshez járult hozzá, az átadott életfontosságú szervek közül pontosan félszázat fogadott be az érintett betegek szervezete.

A nyíregyházi kórházból főként vese, máj, szív, hasnyálmirigy, tüdő és szaruhártya került a szervátültetésre váró betegekhez. Tavaly összesen 35 donorjelentést tettek, s a felhasználható páros szervek külön-külön való beültetésével összesen 50 ember sikeres megmentéséhez járultak hozzá.
Bakosné Mikula Edit közlése szerint a múlt évben a legaktívabb donorjelentő kórházak első három helyén a miskolci 50, a nyíregyházi 35, a győri megyei kórház pedig 23 transzplantációs jelentéssel végzett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását