2022. augusztus 12. - Klára

Debrecenben járt az IHF képviselője

Csütörtökön előzetes helyszíni szemlén Debrecenben járt a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) képviseletében Alekszandr Kozsukov, aki a cívisváros logisztikai és létesítmény helyzetével ismerkedett, továbbá találkozott a város sportvezetőivel és megtekin
2008. április 10. csütörtök 21:57 - Hírextra

Magyarország mellett további öt jelentkező – Csehország, Dánia, Görögország, Spanyolország és Svédország – van a három év múlva sorra kerülő eseményre. Az IHF tanácsa idén ősszel határoz arról, melyik ország rendezheti a vb-t.

Az orosz sportdiplomata elmondta: a házigazdának olyan kritériumoknak kell megfelelnie, mint a megfelelő minőségű és több ezer néző befogadására alkalmas csarnokok, a csapatok részére minimum négycsillagos szállodai elhelyezés, minimális távolság a szállások és a csarnokok között, a csoportmeccsek és a középdöntő helyszínei közti lehetőleg minél kisebb, 300 km-en belüli távolság, a sportág népszerűsége, a minél élénkebb médiaérdeklődés, valamint a televíziós jogokat birtokló Sport5 céggel való jó kapcsolat.

A magyar szövetség részéről Rudas Eszter, a nemzetközi kapcsolatok felelőse mindehhez hozzátette, hazánkból nyolc város lehet potenciális házigazda – Budapest, Győr, Veszprém, Székesfehérvár, Szeged, Miskolc, Debrecen és Nyíregyháza –, persze a elbonyolításhoz jelenleg még nem mindenhol áll rendelkezésre a megfelelő létesítmény.

Jövőre Horvátország ad otthont az erősebbik nem világbajnokságának.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását