2024. május 2. - Zsigmond

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium a PTK-ról

Az új Polgári Törvénykönyv előkészítése több mint tíz éve tartó, valamennyi kormány támogatását élvező kodifikációs feladat. Az új kódex előkészítése utolsó szakaszába érkezett, elkészült és széleskörű szakmai vitára került az új Polgári Törvénykönyv terv
2008. április 10. csütörtök 16:16 - Hírextra
Ennek megfelelően az új Polgári Törvénykönyv tervezetét, a hagyomány és az újítás ésszerű egyensúlyával, a közérthetőség, a polgári jogügyletek egyértelműbbé tétele és az évtizedek alatt felgyülemlett gyakorlati tapasztalatok, valamint az új kihívásokhoz való alkalmazkodás alapgondolata hatja át. A tervezetbe már beépültek a szakmai érdekképviseletek, kamarák, bíróságok, ügyészségek, minisztériumok észrevételei is.

A szakmai viták végéhez közeledve nélkülözhetetlen, hogy az Országgyűlés valamennyi pártja számára mód nyíljon a Kormány végleges álláspontja kialakítását megelőzően megismerkedni az elkészült tervezettel és megfogalmazni azzal kapcsolatos véleményét.
Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szándéka szerint az új Polgári Törvénykönyv tervezetét május elején nyújtja be a Kormánynak.

Az állampolgárok együttélésének olyan jelentős területeit szabályozó kódex esetében, mint amilyen a Polgári Törvénykönyv, a javasolt szabályozások és az azzal kapcsolatos, a törvényhozást alkotó szereplők által megfogalmazott észrevételek őszinte és alapos áttekintése nélkülözhetetlen előfeltétele annak, hogy valóban időtálló, a megváltozott életviszonyokhoz érdemben alkalmazkodó, a modern világ kihívásaira valódi választ adni képes törvénytervezet kerülhessen benyújtásra az Országgyűlés elé.

Budapest, 2008. árpilis 10.

IRM Sajtó- és Kommunikációs Osztály

Kiadó: Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását