2024. március 29. - Auguszta

Új helyre kerülnek az ősfák

A csaknem nyolcmillió évre még ráhúztak egy felet a Borsod megyei bükkábrányi bányából előkerült mocsári ciprusok, a restauráló épület és a szükséges tartályok elkészültéig ugyanis vastag téli takaróban várták a jó időt a miskolci Herman Ottó Múzeum mögöt
2008. április 9. szerda 10:46 - Hírextra

Az egyik törzset még ősszel áthelyezték a fűtött épületbe, ahol számos látogató csodálhatta meg a világviszonylatban sem mindennapi leletet. Kedden pedig megérkeztek a rozsdamentes acélból készült hatalmas tartályok, amelyeket a tetőn kialakított speciális nyílásokon engedtek be az épületbe.

A három tartályból kettőbe kerül a cukor felhasználásával készített oldat, és megindul a várhatóan két évig tartó tartósítási folyamat. A másik két fatörzs közül az egyik az edényzetben víz alá kerül, a párja pedig az épületben felállított korábbi kalodában, homok alatt várja a kísérlet, illetve az újabb nemzetközi tudományos kutatások tapasztalatait.

Új helyre, a restauráló épületbe költözik a lelet feltalálását, az adott földtörténeti kort bemutató kibővített kiállítás is, ahol mindemellett az érdeklődők megismerhetik a restaurálás folyamatát - olvasható a lapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását