2024. április 23. - Béla

Tönkreteheti a sportkarriert a hormon

Nem csupán az ígéretes sportkarriert teheti tönkre a növekedési hormon szedése, de ráadásul nem is javítja a teljesítményt - derült ki egy amerikai vizsgálatból. A hormon ugyanis csak a testtömeget növeli.
2008. március 18. kedd 22:59 - Hírextra
A Stanford Egyetem orvosi karának munkatársa nem csinált mást, mint elemezte az összes hozzáférhető információt a növekedési hormonnal kapcsolatban, és megállapította, hogy az nem növeli a sportteljesítményt. Ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy a laboratóriumi kísérletek eredményét nehéz összevetni a "valóságos élettel".

Az Egyesült Államokban éppen a baseball játékosok körül tört ki botrány, a legnagyobb sztárok között ugyanis akadt olyan, aki bevallotta: szedett növekedési hormont, hogy felépüljön a sérüléséből.

A sportolók a kutató feltételezése szerint nagyobb adagban szedik a növekedési hormont, mint azok, akiknek ezt orvos írja fel. Ráadásul általában keverik is már szerekkel.

Hau Liu ezért figyelmeztetett is arra, hogy nem akarja a kérdésben kimondani a végső szót, inkább csak arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a témában további kutatásokra van szükség.

Néhányan csak magában szedik a növekedési hormont - közülük sokan annak a "fiatalító" hatásáras vágynak. Mások szteroidot is használnak mellette, hogy így erősítsék a növekedési hormon hatásait.

Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását