2023. december 3. - Ferenc, Olívia

Több pénz lesz irtásra

A Balatonnál a tavalyinál több szúnyogra számítanak idén a szakemberek, de a vérszívók gyérítésére - amelyre a korábbiaknál nagyobb forrás áll rendelkezésre - már a napokban megkezdődik a felkészülés. Az első irtásra várhatóan április végén, május elején
2008. április 9. szerda 11:25 - Hírextra

Rosta Sándor, a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke az MTI-nek szerdán elmondta, tavaly a száraz időjárás miatt a vártnál kevesebbet kellett költeni szúnyogirtásra. A keretből megmaradt összeg egy részét a biológiai irtás pontosabb előkészítésére kívánják fordítani, a többit tartalékolni fogják arra az esetre, ha az idei évre szánt 70 millió forintos keret nem bizonyulna elegendőnek.

Sáringer-Kenyeres Tamás, a balatoni szúnyogirtást irányító szakértői bizottság tagja szerint szakmai szempontból kiemelkedő évnek bizonyulhat az idei, hiszen sosem állt még rendelkezésre ekkora összeg a szúnyogirtás előkészítésére.

A napokban kezdik meg a szúnyoglárvák tenyészőhelyeinek számító tocsogók pontos feltérképezését, amit immár digitális térképek alapján végezhetnek. Ez jól szolgálja azt a kiemelt célt, hogy a biológiai gyérítés minél inkább kiszorítsa a kémiai beavatkozásokat - hangsúlyozta a szakember, aki szerint az idei szezon nem ígérkezik olyan száraznak, mint a tavalyi, ezért jóval több szúnyogra lehet számítani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását