2024. március 29. - Auguszta

Ügyesek a magyar fuvarozók

A magyar közúti fuvarozók példa értékűen álltak helyt a gazdasági válságban, növelni tudták teljesítményüket, de ehhez szükség volt az ország gazdaságpolitikájának ösztönző közreműködésére is - mondta Wáberer György, a Waberer's International Zrt. elnök-vezérigazgatója a cég beruházásának avató ünnepségén szerdán Budapesten.
2014. március 26. szerda 10:30 - HírExtra
A csoport járműveinek száma a beruházással 500 kamionnal bővült, amelyek üzemeltetéséhez 600 új dolgozót vettek fel - tette hozzá az elnök vezérigazgató, aki emlékeztetett a cége által a kormánnyal egy éve kötött stratégiai megállapodásra is.

Kifejtette, a kormány a fuvarozók helyzetét több lehetőséggel javította, ezek körébe tartozik például a kereskedelmi gázolaj bevezetése, és a napidíj adómentes részének a megemelése is.

"Nehéz ma már úgy közlekedni Nyugat-Európa útjain, hogy ne találkozzunk magyar kamionnal" - fejezte ki örömét Wáberer György.

A Waberer's néhány hete miskolci leányvállalatánál adott át 160 kamiont, és teremtett ezzel 100 új munkahelyet. Ez és a most átadott beruházás együttes értéke 18 milliárd forint volt.

A gazdaságpolitika újabb, a versenyképességet a jövőben javító lehetséges intézkedéseként említette az elnök-vezérigazgató az új gépkocsivezetők képzésének a támogatását. Ez újabb munkahelyek teremtéséhez járulna hozzá - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását