2024. április 30. - Katalin, Kitti

Lovári-magyar honlap indult

Lovári-magyar párbeszédes honlap működik áprilistól a RomPage weblapon, amelyet a Kurt Lewin alapítvány szerkeszt - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t.
2008. április 9. szerda 08:21 - Hírextra

A mostantól elérhető tíz párbeszédes lovári és magyar nyelvű hangfelvétel Rostás Csaba anyanyelvi tanár szakmai vezetésével készült és fontos segítséget nyújt az alapfokú nyelvtudás megszerzéséhez.

A párbeszédek elkészítése során az alkotók törekedtek több, a témával foglalkozó nyelvanyagra jellemző etnikai sztereotípiák elkerülésére, és a mindennapi élethelyzetekben szükséges gyakorlati nyelvtudás átadására - írják a közleményben.

A RomaPage weblapon található „Lovári nyelvleckék” című, alap- és középfokú nyelvtudásra felkészítő digitális nyelvkönyv, melynek első része most párbeszédes hanganyaggal is kiegészült - tudatták.

A „Lovári nyelvleckék” című nyelvanyag a http://romapage.hu/oktatas/lovari-nyelvleckek/vissza/62/ címen érhető el. A párbeszédes anyag létrehozását az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatta - közölték.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását