2024. április 26. - Ervin

Hét plusz egy magyar

Az olimpiai sportágként jegyzett koreai harcművészet, a tekvondó európai legjobbjai csatáznak e héten Rómában, ahol az idei kontinensversenyt rendezik meg csütörtöktől vasárnapig. Az Eb-re nyolc magyart neveztek, de lehet, hogy közülük csak hét állhat tat
2008. április 9. szerda 10:54 - Hírextra

Kotsis Edina esetében kérdéses az Eb-rajt, mert a junior Európa-bajnoki ezüstérmes versenyzőnek pár hete eltörött a lábközépcsontja, s még nem épült fel tökéletesen, így csak a helyszínen dönt a csapatvezetés arról, hogy indítja-e a kontinensviadalon.

A többiek közül Tóth Balázsnak adják a legtöbb esélyt a jó szereplésre a várhatóan roppant erős mezőnyben, amelyet Patakfalvy Miklósnak, a Magyar WTF Taekwondo Szövetség elnökének információja szerint az európai szövetség (ETU) 49 tagországából 43-nak vagy 44-nek a képviselői alkotnak.

Az Eb érdekessége, hogy az idein a bírók már csak a fejtalálatokat jelzik, a testtalálatokat ugyanakkor már az új módi, az elektronikus mellkasvédő segítségével számolják. Ha megül az ütés vagy a rúgás, azt a mellkasvédő azonmód továbbítja az eredményjelző-táblának.

A magyar Eb-csapat:

nők:
47 kg: Dúcz Barbara
51 kg: Sikesdi Krisztina
55 kg: Kotsis Edina
59 kg: Gál Mária

férfiak:
58 kg: Néma Norbert
62 kg: Kazinczy Viktor
67 kg: Mohos András
78 kg: Tóth Balázs

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását