2024. május 4. - Mónika, Flórián

FTC: aláírták a befektetői szerződést

Szerdán az FTC klubházában aláírták a befektetői szerződést az Üllői úti hat plusz két hektáros ingatlan tulajdonjogának értékesítéséről. A megállapodás a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) ZRt., a Ferencváros, a létesítményt üzemeltető Sportfólió Kht. és
2008. április 9. szerda 16:40 - Hírextra

Az angol tulajdonosnak 30 napon belül kell átutalnia a vételárat. Az állam 3,45, a klub 2,3 milliárd forinthoz jut. Rieb György, az FTC elnöke azt mondta, a klub adóssága 1,7-1,8 milliárd forint.
"Nehéz munka volt, sikerült beváltani azt az ígéretet, melyet kinevezésemkor tettem, találtunk egy szakmai- és ingatlanbefektetőt" - jelentette ki az aláírást követő sajtótájékoztatón Rieb.

"A nagy múltú klub jövőjét biztosítja ez a szerződés" - mondta Tátrai Miklós, az MNV ZRt. vezérigazgatója. "A megállapodás az állam, a klub, az adófizetők és a szurkolók érdekeit is szolgálja. A mai nappal az Üllői úti ingatlannal kapcsolatban az állam szerepe véget ért."

A Real Esplanade-et Kevin McCabe tulajdonos távollétében Patrick Vangoidsenhoven befektetési igazgató képviselte. A befektető cég tulajdonosa kisebbik fia esküvője miatt nem jött el Budapestre.

Vangoidsenhoven elmondta, a közbeszerzési és engedélyeztetési eljárás - amely több hónapot vesz igénybe - lefolytatása egy hosszabb folyamat, ezért az angolok úgy terveznek, hogy három év múlva állhat készen a klub vadonatúj stadionja.

Ekkor kell a Ferencvárosnak az előzetes elképzelések szerint bejutnia a Bajnokok Ligájába.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását