2024. április 20. - Tivadar

Dakarozgatunk

Legjobb magyar autós egységként a Palik László, Darázsi Gábor (Nissan) kettős az összetettbeli 12. helyről kezdheti meg Argentínában és Chilében zajló Dakar 2009 elnevezésű tereprali-viadal hetedik szakaszát, melynek során Mendozából Valparaisóba tart a m
2009. január 9. péntek 09:02 - Hírextra
A Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel Antara) páros - amely korábban négyórás büntetést kapott - a viadal honlapjának tanúsága szerint hat nap után a 60., a Liszi László, Fenesi József (Mitshubishi) duó pedig a 64. A motorosoknál Dési János (KTM) a 32., míg a Szaller Zoltán, Pócsik László, Csitári Tibor trió (MAN) a 11.

A hatodik szakaszon eredetileg elsőként célba érkező, éllovas Nasszer al-Attijahot a szervezőbizottság csütörtök este kizárta a versenyből, mert a katari autós több - szám szerint kilenc - ellenőrző pontot kihagyott. A résztvevőknek a meghatározott pontok mellett maximum 300 méteres távolságban el kell haladniuk. Al-Attijah járműve hűtési rendszerének meghibásodása miatt döntött a rövidítés mellett, ezzel ugyanis elkerülte a homokdűnéket.

Csütörtökön a mezőny megérkezik Chilébe, a napi menet vége a Csendes-óceán partján lesz. Összesen 816 km megtétele vár az autósokra és a motorosokra, ebből 419 km lesz a mért szakasz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását