2024. április 29. - Péter

Elektro-Graffiti

HAász Ágnes képeiből nyílik kiállítás Elektro-Graffiti címmel csütörtökön a budapesti Örökmozgó Galériában: a képzőművész a lefényképezett falfirkákat számítógépes programokkal dolgozta át.
2008. április 9. szerda 08:52 - Hírextra

HAász Ágnes az MTI-nek elmondta: miután lefotózta a graffitiket, számítógépes grafikai programokkal, effektusokkal átdolgozta azokat, s ezáltal egy egészen új dolgot hozott létre. A graffiti egy korjelenség, periférikus önkifejezési formaként működik, de vannak köztük igazán figyelemreméltóak is, "az én alkotásaimban kiindulási pontként szolgálnak" - tette hozzá.

Az elektrográfiának nincsenek hagyományai, éppen ezért egyéni utakat lehet bejárni - jegyezte meg a képzőművész, hangsúlyozva: ő már 1990 óta műveli a művészetnek ezt az ágát.

A tizenhét művet bemutató, május 4-ig megtekinthető tárlaton többek között az Égi térkép, Y, Kód című képek szerepelnek, s mivel nem egy klasszikus műfajról van szó, a képek elrendezése is játékosabb lesz, a mozi előterében "lazán" szeretné szétszórni őket az alkotó.

HAász Ágnes Budapesten született 1951-ben. 1993-tól tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, 1995-től a Magyar Grafikusművészek Szövetségének. 2001-es alapításától elnöke a Magyar Elektrográfiai Társaságnak. Egyéni kiállítása volt a budapesti Duna Galériában 2000-ben és a Ferencvárosi Pincegalériában 2005-ben. 1995-ben és 2005-ben a tokiói Nemzetközi Mininyomat Triennálé, 1994-től a krakkói Nemzetközi Nyomat Triennálé kiállítója, ahol 1997-ben és 2003-ban Regulation Awards díjat kapott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását