2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Egyszerűsödött a területfejlesztési intézményrendszer

A Kistérségi Koordinációs Hálózat létrehozásával egyszerűsödött a területfejlesztési intézményrendszer - mondta Ujhelyi István szerdán Bátonyterenyén, ahol átadták a hálózat Nógrád megyei irodáját.
2008. április 9. szerda 17:08 - Hírextra

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára az átadást megelőző sajtótájékoztatón közölte: a korábban párhuzamosan működő hálózatok megszűntek, az álláshelyeket újra meghirdették, és a 638 jelentkező közül szakmai alapon választottak ki 236 kistérségi koordinátort.

"Hosszú évek útkeresése után egyszerűsödött le a hálózat" - tette hozzá.
A fejlesztési szakemberekből álló irodák feladata, hogy a pályázatírást segítve információkkal lássák el a kistérségek önkormányzatait, civil szervezeteit, vállalkozásait, mert sokszor nem elég, ha egy internetes portálon le lehet tölteni adatlapokat, útmutatókat - mondta Ujhelyi István.

Az ezekben a hetekben felálló szervezetben kistérségenként legalább egy koordinátor működik azért, hogy sikeres legyen az Új Magyarország Fejlesztési Terv megvalósítási szakasza.

Simon László, a hálózatot irányító Nemzeti Fejlesztési Ügynökség főosztályvezetője azt mondta: "nagyon nem mindegy", hogyan használjuk fel a pénzt, hiszen Magyarország 12-13 ezer milliárd forintnyi fejlesztésről dönthet a következő években.

Hozzátette: arra is van nemzetközi példa, hogy nem tudták felhasználni a forrásokat, és arra is, hogy felhasználták, de nem jó célokra.

Juhász Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője (MSZP) arról szólt, mennyire megváltozott a pénzszerzés módja. 1994-ben, amikor honatya lett, attól függött ez, hogy az országgyűlési képviselő mit járt ki. Ma azon, aki nem készül fel időben tudással, infrastruktúrával, az országgyűlési képviselő sem tud segíteni - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását