2024. május 2. - Zsigmond

A baloldalnak nincs ízlése a volt miniszterelnök szerint

A baloldal ízlését kritizálta kedden Silvio Berlusconi, az olasz jobboldal miniszterelnök-jelöltje, különösen a női szépség terén, ezen kívül azzal dicsekedett, hogy magasabb, mint Vlagyimir Putyin vagy Nicolas Sarkozy.
2008. április 9. szerda 08:00 - Hírextra

"A baloldalnak nincs ízlése, még akkor sem, ha nőkről van szó" - mondta. "Női képviselőjelöltjeinknek nincs vetélytársa a parlamentben" - tette hozzá. Egyúttal ígéretet tett arra, hogy a miniszteri tárcák egyharmadát nőknek adja. Ennek ellenére szavait felháborodott válaszokat váltottak ki.

"Képviselőjelöltként indulni nem ugyanaz, mint a Miss Olaszország címért indulni" - jelentette ki Paola Balducci, a baloldali-zöld Szivárvány Szövetség képviselőnője.

"Berlusconi továbbra is a külsejük alapján ítéli meg a nőket, ez egy nagyon ósdi, szexista mentalitásról árulkodik" - mondta egy másik képviselőnő, Silvana Mura, aki a centrista Értékek Olaszországa párt soraiban ül a parlamentben.

Bármely modern, demokratikus országban egyetlen ilyen megjegyzés is elég lenne ahhoz, hogy biztos bukásra ítéljen egy miniszterelnök-jelöltet - tette hozzá. A képviselőnő pártja Berlusconi fő riválisának, Valter Veltroni Demokratikus Pártja fő szövetségesének tartják.

Női támogatói azonban csak nevettek, amikor nemrégiben egy gyűlésen "menopauza szekciónak" nevezte és arra kérte őket, hogy süssenek süteményt a kampányaktivistáknak.

Berlusconi gondosan ápolja a tréfamester imázsát. Egy televíziós interjúban azt mondta, erre üzletemberi "előélete" tanította meg. "Minden tíz-tizenöt percben el kell sütnöd egy viccet. Ez a harci szellem fenntartásának egy módja" - fogalmazott.

Az Olaszországban megszokotthoz képest visszafogott kampány során Berlusconi végig megőrizte 5-9 százalékos előnyét Veltronival szemben. A szóbeszéd szerint azonban ha felsőházban túlságosan kiegyenlített eredmény születik, Berlusconi és Veltroni pártja összefog egymással és koalíciót alakít.
Berlusconi a napokban kirohanást intézett az alacsony termetén élcelődő sajtó ellen is. Az olasz lapok karikatúrái mindig úgy ábrázolják őt, mint alacsony embert túl nagy cipőben. "Magasabb vagyok, mint Putyin és Sarkozy, ugyanolyan magas vagyok, mint Prodi - mondta. Nem tudom, miért ábrázolnak mindig törpének, miközben a többieknek joga van a normális magassághoz".
A legnagyobb példányszámú olasz napilap, a Corriere della Sera szerint Nicolas Sarkozy 165, Vlagyimir Putyin 167, Silvio Berlusconi 171 centiméter magas, a távozó olasz kormányfő, Romano Prodi pedig 174 centiméter.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását