2024. április 29. - Péter

Újabb támadás a Hollán utcai jegyiroda ellen

Ismét megtámadták az újlipótvárosi Hollán Ernő utcai jegyirodát; keddre virradó éjszaka két férfi betörte az iroda ablakát, ám a rendőrök elfogták őket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese a köztelevízió Nap-kelte cí
2008. április 8. kedd 10:30 - Hírextra
Bozsó Zoltán elmondta, a két férfit a közelben álló rendőrök fogták el, majd előállították őket a XIII. kerületi kapitányságra, azóta kihallgatásuk is megkezdődött.

Megjegyezte, "érdekes lehet", hogy történtek összefüggésben vannak-e a jegyiroda elleni korábbi támadással.

Az ügy előzménye, hogy még március 20-án az iroda egyik alkalmazottja összetűzésbe került egy vásárlóval, aki a Hungarica együttes koncertjére szeretett volna jegyet venni. Április 1-jén hajnalban pedig Molotov-koktélt dobtak az irodára, amely teljesen kiégett, a tulajdonos a rendőrséghez fordult.

Hétfőn este több százan gyűltek össze a jegyiroda bejárata előtt, hogy tiltakozzanak egy szélsőjobbos honlap délutánra meghirdetett akciója ellen. A rendőrök mozgósorfalat alkotva szorították ki mindkét csoportot a környékről, a két rendezvény szervezője ellen gyülekezési joggal visszaélés miatt indított a rendőrség eljárást.

Az úgynevezett flashmob, vagyis villámcsődület keretében előbb a Jászai Mari téren gyülekeztek a szélsőségek ellen tiltakozók, ahová fél órával későbbre a szélsőjobbhoz köthető portál hirdetett akciót.

Az ellendemonstrációt Szabó Győző, a XIII. kerületi önkormányzat fideszes képviselője szervezte. Mint az MTI-nek elmondta, azzal a céllal, hogy "a fasiszta kisebbséggel szemben" megmutassák, hogy sokkal többen vannak. A nagy létszámban kivonult rendőrök többször felszólították a 300-400 fős tömeget, hogy tegyék szabaddá az utat, mivel az emberek teljesen megtöltötték a kereszteződést. A spontán akció abbahagyására a rendőrség többször felszólított, Szabó Győző is arra kérte a villámcsődület résztvevőit, hogy térjenek haza.

A fekete nadrágot és bomberdzsekit, nyakukban árpádsávos kendőt viselő fiatalok, akiknek száma megközelítette a félszázat, a Jászai Mari térről szintén a jegyiroda elé vonultak, ahol szóváltásba keveredtek az ellentüntetőkkel. A szélsőségek ellen tiltakozók azt skandálták, hogy "nácik haza!", míg a bomberdzsekis szélsőséges ifjak azt válaszolták: "itthon vagyunk" . A rendőrök sorfalat álltak a két csoport között, hogy megakadályozzák az atrocitást. Majd mozgósorfalat alkotva szorították ki a tömeget.

A BRFK hétfőn kora este közleményben tudatta: mindkét spontán demonstráció szervezőjével szemben gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabálysértési feljelentést tettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását