2024. április 28. - Valéria

Felfüggesztett börtönbüntetés az alelnöknek

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt Virág Lászlóra, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés volt alelnökére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság által első fokon kiszabott egy év hat hónap börtönb
2007. december 6. csütörtök 18:46 - Hírextra

A Debreceni Ítélőtábla sajtószóvivőjétől kapott információ szerint a Ficsor Gabriella vezette tanács az ügyben a másodrendű M. Zsoltot és harmadrendű vádlottat B. Róbertet ugyanebben az ügyben egy év börtönbüntetéssel két év próbaidőre ítélte.

Az elsőrendű vádlott, Virág László, a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat volt alelnöke 2002 júliusában a debreceni Kenézy Kórház gyermekpszichiátriai és autista gyermekgondozó épületének felújítására, valamint a felnőtt pszichiátriai rész és nappali kórház kialakítására megbízott cégnek úgy fizetett ki közel 89 millió forintot, hogy tudta, az elvégzett munkák értéke mindössze 52 millió forint. A másod- és harmadrendű vádlott, akik a kivitelező céghez tartoztak, szintén tudatában voltak annak, hogy a számla értéke nem felel meg az elvégzett munkának. Emiatt az első fokon eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság ítéletét részben megváltoztatva, de a lényegi részt helybenhagyva, a Debreceni Ítélőtábla mindhármukat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelésben, illetve magánokirat-hamisítás vétségében találta bűnösnek, ezért az elsőrendű vádlottat egy év hat hónap, a másod- és harmadrendű vádlottat pedig egy év börtönbüntetésre ítélte, de mindhármuknál két év próbaidőre felfüggesztve.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodását, valamint a társas formában történő elkövetést. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlottak büntetlen előéletét, valamint az elkövetés és az ítélethozatal közötti időmúlást és hogy az okozott vagyoni hátrány teljes egészében megtérült.

A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Virág László, aki jelenleg az Airport-Debrecen Kft. ügyvezető igazgatója, csütörtökön benyújtotta lemondását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását