2024. április 19. - Emma

Új népszavazás szorongatja az MSZP-kormányt

Szinte biztos, hogy a szakszervezetek és a civil szervezetek néhány napon belül benyújtják az Országos Választási Bizottságnak (OVB) azt a több mint félmillió aláírást, amellyel lehetővé válhat egy újabb népszavazás kiírása: ezúttal az egészségbiztosítási
2008. április 8. kedd 10:04 - Hírextra
A lap emlékeztet arra, hogy szerdán jár le az a határidő, amelyet a szakszervezetek és a civil szervezetek adtak a kormánynak az egészségbiztosítás átalakítására vonatkozó, februárban elfogadott törvény visszavonására.

A népszavazást kezdeményezők ugyanakkor már most úgy látják, nincs remény arra, hogy az április 9-i határidőig számukra megnyugtatóan rendeződjön a kérdés. A jogszabály visszavonásáról eddig nem is ejtettek szót a szocialisták, csak annyi biztos, hogy módosítanák azt: az eredeti tervektől eltérően 100 százalékos állami tulajdonban tartanák az újonnan létrejövő egészségpénztárakat, s nem 22-t, hanem csak 7-et hoznának létre.

Kérdés persze, miként biztosítaná a kisebbségi kormányzásra készülő MSZP a törvénymódosításhoz szükséges parlamenti többséget. A többi párt ugyanis nem támogatja a módosítást - jegyzi meg a cikk.

"Nem érnénk be azzal, hogy a szocialisták ijedtükben visszavonják a jogszabály legvitatottabb, a magánbefektetők bevonására vonatkozó pontját. Nem vagyunk ugyanis meggyőződve arról, hogy a hét regionális pénztárral működő rendszer jobb lesz a jelenleginél, az viszont biztos, hogy drágább" - nyilatkozta a lapnak Palkovics Imre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását