2024. május 13. - Szervác, Imola

Fidesz: Gyurcsány a háttérből mozgatja a kormányt

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő a háttérből irányítja a kormányzati politikát - jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. október 30. péntek 16:23 - HírExtra
Az ellenzéki politikus annak kapcsán fogalmazott így, hogy az MSZP választmányának kétszázadik ünnepi ülésén péntek délután Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és pártelnök is felszólal.

Navracsics Tibor kiemelte: Gyurcsány Ferenc eddig sem tűnt el a magyar politikából.
Szavai szerint számos jel utalt arra, hogy "míg Bajnai Gordon kormányfő szerepelt a nyilvánosság előtt, valójában a háttérben eddig is Gyurcsány Ferenc szelleme, eszméi irányították a kormányzati politikát".

A Bajnai-kormány, ugyanúgy, ahogyan a Gyurcsány-kormány, nem képes kezelni a válságot - jelentette ki.

Navracsics Tibor hozzátette: ezt bizonyítja, hogy Magyarország az elmúlt időszakban 13-15 évet "zuhant vissza", akár az államadósság mértékét vesszük, akár a munkanélküliséget tekintjük.

A fideszes politikus úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon kormányzati politikájának közös ismertető jegye az "időutazás", amikor, mint magyarázta, nem előre halad az ország, hanem visszafelé.

Szólt arról is, hogy a Költségvetési Tanács is egyértelműen fogalmaz abban, hogy a jövő évi költségvetés 125 milliárd forintos céltartaléka valójában "alkudozási tartalék".
Ezt az összeget arra tartotta fenn Bajnai Gordon és kormánya, hogy "az egyes nagyobb lobbi erővel bíró, vagy a szocialisták számára értékesebb társadalmi csoportok számára a választások előtt külön adományokat adjon, és így próbálja meg a szavazataikat megvásárolni" - hangsúlyozta.

Mint mondta, a Fidesz szerint a 2010-es költségvetésben súlyos probléma az is, hogy a kormány kivenné a közpénzügyi törvényből az állami cégek veszteségének elszámolásának szabályait.

Az ellenzéki képviselő szerint a mostani kormányfő, akárcsak Gyurcsány Ferenc, a legfontosabb feladatának a politikai ellenfeleivel való vitát tartja.

Elmondta, azt is, hogy pártja szerint Bajnai Gordon a Központi Statisztikai Hivatal élére olyan vezetőt nevezett ki, akinek a politikai függetlensége és a szakmai hírneve erőtejesen megkérdőjelezhető.

Arra az újságírói kérdésre, hogy elképzelhető-e az, miszerint Gyurcsány Ferenc visszatér a belpolitikába, azt válaszolta: szerinte az MSZP vissza fogja hozni a volt kormányfőt a belpolitikába.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását