2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mozgásszervi Sebészeti Centrum a Fejér Megyei Szent György Kórházban

Mozgásszervi Sebészeti Centrumot alakítottak ki a Fejér Megyei Szent György Kórház szervezeti struktúrájának átalakítása során, a költséghatékonyabb működés érdekében - közölte hétfőn sajtótájékoztatón a központ felügyeletét ellátó főorvos.
2008. április 8. kedd 08:38 - Hírextra
A 126 ágyas centrum januártól végzi munkáját. Része az ortopédiai, a traumatológiai, a kéz - és sportsebészeti részleg, amely közös koordinálással működik - mondta Bucsi László.

Az egyesítés eredményeként megoldódott a korábban sok gondot okozó ügyeleti rendszer megszervezése. Lehetővé vált a műtők rugalmas és maximális kihasználtsága, a járóbeteg-ellátáson belül pedig a tényleges igényeknek megfelelően osztották be munkára a nővéreket és asszisztenseket.

A Mozgásszervi Sebészeti Centrumon belül működő sportsebészetre az ország szinte minden részéből érkeznek sportolók, a kézsebészeten pedig négy kiváló szakember is tevékenykedik.
Az ortopédián az évi mintegy 1000-1200 műtétből 500 nagy ízületi, csípő- és térdműtét. Az osztálynak nem csak jó szakmai hírneve van, hanem tevékenységével évente 60-80 millió forint eredményt is hoz a kórháznak.

Világszerte egyre több helyen döntenek az ortopédiai és traumatológiai osztályok egyesítéséről, elsősorban gazdasági okokból, de azért is, mert a két orvos szakmának szinte azonos a műszerparkja, a műtőigénye - mondta Bucsi László.

A Magyar Ortopéd Társaság -, amelynek a székesfehérvári főorvos az elnöke - és az Ortopédiai Szakmai Kollégium a szakmai azonosságok ismeretében is döntött úgy néhány éve, hogy javasolja a közös ortopéd-traumatológus szakorvosi képzést. A két szakterületen elsőként szakvizsgát tett orvosok tavaly már munkába is álltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását