2024. április 27. - Zita

Medencét kereszteltek a verseny előtt

A manchesteri M.E.N. Arenában szerdától vasárnapig rendezik meg az úszók 2008-as rövidpályás világbajnokságát, amelyen mamutmezőny, 127 országból több mint 870 versenyző próbál szerencsét, magyarok viszont nem indulnak.
2008. április 8. kedd 11:00 - Hírextra
"Szakmailag nem lett volna értelme neveznünk, s visszaállnunk 25-ös medencére, alig két héttel az eindhoveni, normálmedencés Európa-bajnokság után és négy hónappal a szintén 50-es medencében zajló pekingi olimpia előtt" - mondta Kiss László szövetségi kapitány az MTI-nek, hozzáfűzve, hogy tudomása szerint számos ország második vonalbeli úszókkal képviselteti magát és még a házigazda angolok sem a legerősebb csapatukat indítják.

Érdekesség még, hogy a 25 méteres távra 9. alkalommal kiírt vb előtt közvetlenül "keresztelőt" tartottak a központi versenymedencénél, amelyet az angolok egyik élő legendájukról, az olimpiai bajnok Duncan Goodhew-ról neveztek el, aki az 1980-as moszkvai ötkarikás játékokon 100 m mellen diadalmaskodott.

A világbajnokság öt napja alatt összesen 40 számban hirdetnek győztest, szerdán (a döntők kezdési ideje 18:45 óra) 5-ben, csütörtökön (20 ó) 8-ban, pénteken (20 ó) 10-ben, szombaton (17:30 ó) 5-ben és vasárnap (16 ó) 12-ben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását