2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az Eger a LEN Kupáért, a Vasas a Final Fourért száll medencébe

Hosszú évek óta hiányolt nagy eredményt érhet el az Eger és a Vasas férfi vízilabdacsapata szerdán: előbbi elhódíthatja a második számú európai pólós serleget, a LEN Kupát, utóbbi pedig bejuthat az Euroliga, a sportági szupersorozat legjobb négy együttese
2008. április 8. kedd 16:52 - Hírextra
A hevesi gárda idehaza, két hete a döntős párviadal első összecsapásán 8-8-as döntetlenre végzett az orosz Sturm Csehovval, tehát igen nehéz lecke vár rá, hiszen idegenben kell pótolnia az egri mulasztást, miután a Bitskey-uszodában nem szerzett előnyt. Ám bármilyen nehéz is, teljesíthető a feladat, mert Gerendás György csapata igazán ütőképes pólós közösséggé érett össze, amit egyfelől már a magyar kupa megkaparintásával bizonyított, másfelől most azzal igazolt, hogy a Szeged legyőzésével az elődöntőből elsőként jutott be a honi bajnokság rájátszásos döntőjébe, ahol vagy a Honvéd, vagy a Vasas vár rá.

A Vasas éppenséggel két elődöntős csata között, mondhatni, a változatosság jegyében száll vízbe a Kotor ellen 20:30 órától. Méghozzá kétgólos előny birtokában, amelyet a montenegrói "vizes pokolban" harcolt ki azt követően, hogy a montenegrói ultrák az angyalföldiek buszát a meccs előtt megtámadták. A nemes bosszúnak tekinthető 8-6-os siker után szerda este, a Komjádi uszodában válhat teljessé a "nemezis": ha nem rontja el a nagy esélyt, és miért tenné, a Vasas bejuthat az Euroliga négyes döntőjébe.

Persze a piros-kékek tudják, még nincsenek ott a május 9-10-i Final Fourban, ahhoz alighanem roppant nehéz mérkőzésen át vezet az út.

"Elsősorban magunktól kell félni, mert az utóbbi meccsek azt bizonyították, hogy ha mi nem tesszük a kötelességünket, vagyis nem játszunk jól, akkor sajnos nem tudunk nyerni. Ezért nekünk tisztességesen fel kell készülni minden meccsre, fel kell pörögni, és egységesnek kell lenni. Ez a legnagyobb erőnk. A Kotornak annyiból könnyebb dolga van, hogy nincs mit veszítenie, ami egy kicsit megnyugtathatja őket, s ez annyit jelent, hogy oda kell figyelnünk már az elejétől kezdve. Szeretném, ha idén először, de nem utoljára igazi telt ház lenne a Komjádiban.

Valamint szeretném kérni a szurkolóktól, hogy tojást ne hozzanak magukkal, inkább a csapat buzdítására, a jó hangulat elérésére koncentráljanak!" - nyilatkozta a vlv.hu-nak Varga Dániel, a Vasas egyik kiválósága, receptet is kínálva a remélt diadalhoz.

A "tojástiltó" intelem egybecseng a Vasas Sport Club ügyvezetése, a vízilabda-szakosztály és csapat közös felhívásával, amelyben az angyalföldiek sportszerű szurkolásra buzdították szurkolóikat a Kotor elleni negyeddöntős visszavágón.

"Kérünk mindenkit, hogy a Montenegróban történtek ellenére kerüljenek mindenfajta erőszakos cselekedetet, atrocitást mind a lelátón, mind az uszoda környékén! Felhívjuk a figyelmet, hogy bármilyen erőszak, szurkolói rendbontás a hazai csapatot sújtja és az esetleges pénzbírság mellett a LEN szabályok értelmében a csapatot diszkvalifikálhatják az Euroliga további küzdelmeitől" - áll a Vasas-közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását