2024. április 29. - Péter

Vihar kezdődik

Viharos széllökéssel gyorsan mozgó hidegfront halad át az ország felett a következő órákban; zivatarok alakulhatnak ki, narancs színtű riasztás van érvényben - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese a távirati iroda érdeklődésére hétfőn dé
2008. április 7. hétfő 15:28 - Hírextra

Csonka Tamás elmondta: a hidegfront jelenleg a Dunántúl északi része felett tartózkodik és a következő 4-6 órában áthalad az ország felett. A front mögött és előtt is kialakulhatnak viharos széllökéssel - akár 65-90 kilométeres óránkénti sebességgel - kísért zivatarok.

Nagyobb valószínűséggel az ország északi részében várható egy-egy heves zivatar is, 90-100 kilométer/órás széllökéssel és jégesővel. Emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország nagy részét érintő narancs fokozatú riasztást adott ki.

A front mögötti zivatartól függetlenül is viharos - 60-80 kilométer/órás - lesz a szél még az esti órákig, utána gyorsan leáll, és reggelre - főleg az ország északi részében, ahol derült lesz az ég -, talajmenti fagyra kell számítani.

A narancs színű riasztás a második legmagasabb fokozat. A zivatarokhoz társuló erős vihar - 90 kilométer/óra vagy nagy méretű jégeső - esetén a narancs és a piros fokozatot az extrém jelenségek várt területi lefedettsége különbözteti meg. A narancs riasztás esetén kisebb területeket, a piros fokozatú riasztásnál az adott régió nagy részét érintő heves zivatartevékenység várható.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását