2024. április 30. - Katalin, Kitti

Újabb BKV-s panama?

ízszer magasabb áron kelhetett el egy terület a BKV vasúti járműjavító telepével szemben, mint amennyiért a közlekedési vállalat értékesítette sajátját ugyanazon a környéken; a garzonban bejegyzett vevő legfontosabb partnerei között a BKV-n kívül a szocia
2008. április 7. hétfő 09:04 - Hírextra
Ingatlanpiaci információik szerint csaknem kétszázezer forintot fizettethetett a legjobb közlekedési kapcsolatú kőbányai föld négyzetméteréért a bevásárlóközpontja bővítésére készülő társaság. Onnan néhány száz méterre azonban ennél tízszer olcsóbban lehetett telket venni a BKV jóvoltából. A BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft.-je decemberben négyzetméterenként 19 ezer forintért adott túl hét és fél hektáros telkének egy darabján. Az Örs vezér terénél lévő 5.372 négyzetméterhez bruttó 99 millió forintért jutott hozzá a Prófécia Ingatlanforgalmazó Kft. - olvasható a lapban.

Az eladásról sem a BKV felügyelőbizottsága, sem az igazgatótanács nem szerzett tudomást. Az utóbbi elnöke, Tótfalusi György ezt a tényt a Magyar Hírlap kérdésére megerősítette, egyúttal azt is megígérte, hogy utánanéz az ügynek.

A lap emlékeztet arra, hogy a Prófécia Kft.-t tavaly nyáron jegyezte be a cégbíróság hárommillió forintos törzstőkével. A kőbányai garzonban székelő cég ügyvezető igazgatójáról és tulajdonosáról, Ruzsa Beatrixról a Magyar Hírlap szerint annyi tudható, hogy egy éve a szocialista kötődésű milliárdos befektető, Leisztinger Tamás érdekeltségi körében működött Centrál Mosodák Zrt. amerikai tulajdonosának képviselője.

Ruzsa Beatrix csak a Fidesz Fehér úti sajtótájékoztatója után lépett a nyilvánosság elé. Akkor közleményben tudatta, hogy sem Leisztinger Tamással, sem a BKV-t felügyelő Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettessel nem áll kapcsolatban, soha nem találkozott és nem beszélt velük.

"Arra nem tért ki, hogy Leisztinger élettársával, Tüttő Katával, a főváros pénzügyi és közbeszerzési bizottságának szocialista elnökével kapcsolatban van-e" - írta a hétfői Magyar Hírlap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását