2024. május 6. - Ivett, Frida

Nemzetközi szerződések a napirenden

Több nemzetközi megállapodás kihirdetéséről szavaz ma az Országgyűlés, és elkezdődik a humángenetikai adatok védelméről szóló törvényjavaslat vitája. A koalíciós válság témája minden bizonnyal kiemelt hangsúlyt kap a napirend előtti, az interpellációs idő
2008. április 7. hétfő 08:57 - Hírextra
A koalíciós válság kiéleződése március 29-én kezdődött, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, szocialista pártelnök az MSZP országos pártértekezletén javasolta, hogy a koalíciós partnerrel, az SZDSZ-szel közösen jelöljenek másik tárcavezetőt Horváth Ágnes helyére.

Az SZDSZ kiállt az egészségügyi miniszter mellett. A liberális párt ügyvivő testülete a frakció kérésére a szabaddemokrata miniszterek és államtitkárok visszahívásáról döntött, április 30-i hatállyal. A liberálisok április végén rendkívüli küldöttgyűlésen hozhatnak határozatot a koalícióból történő kilépésről.

Az Országgyűlés ma várhatóan kihirdeti az ENSZ február vége óta Budapesten működő menekültügyi főbiztosságára vonatkozó megállapodást, amely pontosítja a nemzetközi szervezetnek járó kiváltságok és mentességek tartalmát, illetve az azt élvező személyek körét.

A képviselők határoznak a kormányzati negyed beruházásról szóló országgyűlési határozati javaslathoz benyújtott módosító indítványról. A kormány támogatja azt a fideszes javaslatot, miszerint a kormánynak június 30-ig tételesen be kellene számolnia az Országgyűlésnek a biztosított források felhasználásáról.

Ma kezdődik a Házban a humángenetikai adatok védelméről, valamint a humángenetikai vizsgálatok és kutatások szabályairól szóló törvényjavaslat, amely a genetikai adatgyűjtés, a genetikai adatok kezelésének feltételeit és céljait, valamint a biobankokra vonatkozó szabályokat tartalmazza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását