2024. május 3. - Tímea, Irma

Nagyüzem volt a taxiknál a sztrájk miatt

A taxitársaságok a rendelések sokszorosát kapták, így egyesek csak jelentős késéssel tudtak teljesíteni a megbízásokat, mert a forgalmi dugók az ő közlekedésüket is akadályozták hétfőn délelőtt. Sok társaságnál már a diszpécserszolgálatok elérése is gondo
2008. április 7. hétfő 14:05 - Hírextra

Reif Zoltán, a Budataxit működtető Buda Kft. marketingigazgatója a hétfői helyzetet jellemezve úgy fogalmazott: "tiszta szilveszter van".

Elmondta: a szokásos hétköznapokhoz képest hétfőn a rendelések sokszorosa érkezett társaságukhoz, folyamatosan 20-30 várakozó megrendelésük volt. Az utasok megértőek voltak a problémákkal kapcsolatban - tette hozzá.

A taxik közlekedését folyamatosan akadályozták a dugók. A Budataxi szinte összes taxija az utakon volt, és emelt létszámmal működött a diszpécserszolgálat is - tette hozzá.

Budapesten a taxisok körülbelül 10-15 százalékkal magasabb bevételre számíthatnak a hétfői BKV-sztrájk következtében, több a fuvar, de a torlódások miatt lényegesen nehezebb a haladás a főváros útjain - mondta Dudás Zoltán, a Buda Taxi és a Tele 5 taxi általános igazgatója.

Hozzátette: a szokásosnál kétszer több megrendelést teljesítettek, ám az igény jóval magasabb, sok rendelést pedig nem tudtak teljesíteni.

A két társaság 850 autóval rendelkezik. A nappali műszakos sofőrök szinte teljes számban dolgoztak hétfőn délelőtt, az általában éjjel fuvarozó taxisok viszont kisebb arányban vettek részt a nappali forgalomban - mondta Dudás Zoltán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását